Kalmar kommun inför vuxenvandringar för att öka tryggheten i sina stadsdelar. Foto: TT

Fler vuxna ska ge ökad trygghet i bostadsområden

Publicerad

För att öka tryggheten i Kalmar ska Trygg i Kalmar, kommunen och polisen tillsammans med invånare och olika aktörer vuxenvandra i olika stadsdelar på kvällstid.

Det skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande efter att ha tagit del av en trygghetsmätning 2018 och medborgardialoger som visar att utsattheten för brott i Kalmar kommun är låg.

Mätningen visar också att de allra flesta invånare känner sig trygga i sitt bostadsområde men i Berga/Funkabo, Norrliden, Oxhagen och Smedby, är upplevelsen av trygghet lägre än för kommunen i helhet.

– Vi är stolta över det engagemang och samverkan som finns kring trygghetsfrågorna. Enskilda invånare, grupper och föreningar gör tillsammans med kommunens medarbetare och polisen ett bra och viktigt arbete för att öka tryggheten i kommunen. Förhoppningsvis kommer många med det här initiativet att uppleva hur givande det är att vuxenvandra och därigenom också få möjlighet att träffa och lära känna nya människor, säger Dzenita Abaza (S) ansvarigt kommunalråd för brottsförebyggande och trygghetsfrågor. 

Vuxenvandringarna kommer att vara på tisdagar och torsdagar från och med 15 oktober. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet