Kustbevakningen arbetar med att fånga upp den olja som läckt efter att Makassar Highway slitit sig från grund. Försvarsmakten stöttar räddningstjänsten med saneringen längs stränderna. Foto: Peter Atterfjäll

Kommuner får miljoner i ersättning för oljesanering

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Västerviks och Valdemarviks kommuner får 5,5 miljoner kronor i ersättning för det saneringsarbete som man utförde efter fartyget Makassar Highways grundstötning.

Den 23 juli gick lastfartyget Makassar Highway på grund utanför Loftahammar i Västerviks kommun. I samband med grundstötningen och bärgningen av fartyget läckte stora mängder olja ut i skärgården och saneringsarbetet blev kostsamt för de inblandade kommunerna.

Därför vände sig Västerviks och Valdemarsviks kommuner till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, med en ansökan om ersättning.

Enligt Västerviks-Tidningen har kommunerna nu fått beviljat en ersättning på nästan hela den summa som man ansökt om. Så när som på en självrisk på 22 750 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grundstötningen Västervik

Mer i ämnet