Växjö, Emmaboda och Alvesta är tre av de 41 kommuner som blivit inbjudna att delta på informationsmötet. Foto: Niclas Berglund/SVT

Kommuner på informationsmöte om IS-återvändare

Uppdaterad
Publicerad

41 kommuner, däribland Växjö, Alvesta och Emmaboda, har fått en inbjudan att till ett informationsmöte med Centrum mot våldsbejakande extremism. Syftet är att informera kommunerna om de utmaningar de kan stå inför med de eventuella IS-återvändarna.

Tanken med informationsmötet som Centrum mot våldsbejakande extremism bjudit in till den 24 april är bland annat att sammanföra de 41 kommunerna som kan komma att få ta emot IS-återvändare.

– Vi har tagit ett initiativ där vi ska träffa de här kommunerna och informera kring vad personerna som rest iväg kan ha varit med om, vad det kan ha för bakgrund, det här med radikalisering och vilka brott som kan misstänkas, säger Jonas Trolle chef på Centrum mot våldsbejakande extremism.

I klippet i spelaren ovanför kan du höra en intervju med Jonas Trolle och Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.