Polisen om skjutningarna i Kalmar: ”Fyra skjutningar för mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått över en vecka sedan en 22-årig man sköts till döds i Kalmar, och efter det har det varit skottlossningar i staden vid ytterligare tre tillfällen. Senast under lördagskvällen den gångna helgen.

– Vi har ökat våra resurser i yttre tjänst, säger kommunpolisen Niko Kacidis.

Vid 23.30-tiden på lördagskvällen kom flera larm om skottlossning vid Två Bröders väg på Norrliden i Kalmar. Det var den fjärde skottlossningen på åtta dagar.

– Det är fyra skjutningar för mycket, säger kommunpolisen Niko Kalcidis.

Skjutningar i Kalmar

Hör Niko Kalcidis berätta mer om det som hänt i klippet ovan.

Ett mord och två mordförsök

Natten till fredagen den 11 februari sköts en man i 22-årsåldern ihjäl. Han hittades död vid Östra Vallgatan nära Kattrumpan. Fem dagar senare, den 16 februari, skedde ytterligare en skottlossning.

Två dagar senare avlossades skott igen, denna gång vid Värsnäsvägen på Snurrom. Polisen hittade skotthål intill en lägenhet och efter teknisk undersökning rubricerades händelsen som mordförsök.

Dagen efter skedde en skottlossning vid Två bröders väg på Norrliden. Polisen konstaterade att det även här skjutits mot en lägenhet. Ingen skadades i samband med skjutningen och händelsen utreds som mordförsök.

Ingen gripen

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. Däremot arbetar man i flera spår samtidigt. Enligt Niko Kalcidis har lokalpolisområdet ökat sin närvaro och sin synlighet.

– Vi har ökat vår yttre tjänst och befinner oss på platser där vi känner att vi behövs, säger Niko Kalcidis.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan skjutningarna.

– Det är en hypotes vi arbetar efter. Men jag vet inte om de hänger ihop, men självklart tittar vi på om det finns ett samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet