Matlagning och dans nere i källaren hos Slöjd deluxe Foto: SVT

Här lär de sig konservera grönsaker på koreanskt vis

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen så höll Nadia Okruhlicova workshop på Slöjd deluxe i Växjö. Tanken är att deltagarna i workshopen ska lära sig konservera grönsaker på koreanskt vis, så kallat kimchi.

Nadia Okruhlicova studerar Design and Change på Linnéuniversitetet i Växjö. Tanken med söndagens matkurs är att visa att man inte behöver slänga grönsaker som blir över. Istället kan man konservera dem så att de håller för en lång tid framöver. Men det skall också smaka gott – på koreanskt vis.

Här ovan kan du se lite bilder från matlagningskursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.