Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hon vill locka fler anställda till fängelset i Västervik Foto: SVT/Hamed Ubaidi

Kriminalvården i behov av personal – trailer på plats i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Anstalten i Västervik bygger ut. Det leder till ökat behov av fler medarbetare och just nu söks 20 nya kriminalvårdare och ytterligare en psykolog till anstalten.

Många nyfikna kom för att besöka kriminalvårdens trailer i Västervik under onsdagen. På plats vid trailern fanns medarbetare för att kunna svara på frågor om sitt arbete, verksamheten och visa hur en cell ser ut.

– Det var spännande att se hur många avdelningar det fanns att välja mellan. Och hur brottsfördelningen ser ut. Jag kan tänka mig att jobba i kriminalvården i framtiden, säger besökaren Alexander Wessman.

Gymnasieutbildning och körkort

Just nu söker Kriminalvården ett 20-tal medarbetare som kommer att börja jobba under 2023. För att kunna få ett jobb som kriminalvårdare krävs en gymnasieutbildning, att man fyllt 18 år och har körkort.

– Vi tittar också på personlig lämplighet och om man delar Kriminalvårdens värdering om alla människors lika värde, säger Martina Robertsson kriminalvårsdsinspektör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet