Frida Björk från Kristdala Luciakommitté, tillammans med tärnorna Selina Lindell, Zanna Svensson, Sanna Larsson, och lucia Lisa Winell, spelar under dagen in luciatåget. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Kristdala får luciatåget digitalt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av corona-restriktionerna har många luciatåg ställts in. Men i Kristdala har man hittat en annan lösning.

– Istället för att ha en fullsatt kyrka så har vi ställt om, så vi kommer att filma hela luciatåget och lägga ut på sociala medier och Kristdalas hemsida, berättar Annicka Gunnarsson, som är med i Luciakommittén.

Endast åtta personer kommer att närvara vid inspelningen. Det blir Annicka Gunnarsson och Frida Björn från Luciakommittén, tre tärnor, lucia, en kantor och en kameraman. Filmen kommer att läggas upp under luciadagen den 13 december.

Lucia, Lisa Winell, har traditionsenligt valt ett välgörande ändamål att skänka pengar till. I år blev det Hjärt- och Lungfonden, och insamlingen kommer att öppna i samband med att filmen läggs upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.