En kvinna häktas för nio fall av misstänkt våldtäkt mot barn, en man begärs häktad för samma brott. Foto: SVT

Kvinna i 30-årsåldern häktad för nio fall av våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Häktningsförhandlingen mot kvinnan hölls under torsdagen och hon är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för nio fall av våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt övergrepp mot barn på okänd plats i Kalmar kommun. Under fredagen begärdes en man häktad för samma typ av brott – på samma datum.

Brotten ska enligt åklagaren ha skett vid flera olika tillfällen under 2014 och 2015. Kommunen bekräftar att kvinnan är anställd som förskollärare.

Om övergreppen skett på förskolan vill inte åklagaren Linda Caneus kommentera i nuläget. Enligt facebooksidan ska kvinnan dock ha arbetat på en förskola i en annan kommun än där brotten ska ha begåtts.

”Bestrider brott”

Kvinnans försvarare Michael R:sson Boberg säger såhär:

– Det jag kan säga är att hon bestrider ansvar för brott. Mer än så kan jag inte uttrycka, säger han.

Åtal mot kvinnan ska väckas senast den 25 juni.

Man omhäktad för samma brott

En 35-årig man som suttit häktad sedan slutet på maj, blev under förhandlingar på fredagen omhäktad och kommer sitta häktad i ytterligare fyra veckor framåt.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för tio fall av grov våldtäkt mot barn och två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Även här ska brotten ha begåtts under perioden 2014-2015 på okänd plats i Kalmar kommun.

Åklagaren Linda Caneus vill inte kommentera om det handlar om samma brott som ska ha begåtts i samförstånd mellan mannen och kvinnan – men sannolikheten är stor då de misstänkta brottens exakta datum stämmer i samtliga fall.

Mannen är också misstänkt för grovt barnpornografibrott 2015 – och fler fall av sexuellt övergrepp mot barn i närtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer