Kvinna hotade med vapen under nyårsfirande i Hultsfred – anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. – Det är oklart om det var ett skarpt vapen eller luftpistol eller liknande, säger Evelina Olsson presstalesperson i polisregion Syd.

Klockan 00.16 på nyårsdagen skickades polis till Järnforsen i Hultsfreds kommun efter ett larm om en kvinna i 50-årsåldern som ska ha riktat ett vapenliknande föremål mot personer som firade in det nya året.

– Det ska ha skett utomhus i samband med ett nyårsfirande med både vuxna och barn på plats, säger Evelina Olsson, presstalesperson i polisregion Syd.

Polisen konstaterar att det rör sig om ett vapen.

– Det är ett vapen men vi kan inte säga i nuläget om det är så att säga ett skarpt vapen eller en luftpistol eller liknande, säger hon.

Kvinnan ska ha också uttalat hot och greps av polisen på plats. Hon är nu anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt uppgifter från polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.