Kvinnan besköt sin grannes balkong med en 3D-printad pistol. Foto: Arkivfoto / SVT

Kvinna sköt hål i grannens balkongdörr – hade 3D-printad pistol

Uppdaterad
Publicerad

Mannen gick ut för att rasta hunden. När han kom hem upptäckte han ett kulhål i balkongdörren. Nu döms hans granne till två års fängelse för grovt vapenbrott för att ha avfyrat skottet.

Det var i slutet av september förra året som polisen kallades till en adress i Växjö i samband med en misstänkt skottlossning. Patrullen kunde snabbt konstatera att en kula penetrerat målsägarens balkongdörr och att den troligtvis avlossats från en grannbalkong.

När poliserna gick in hos, den nu dömda, 42-åriga kvinnan såg de pistolkulor på golvet och flera skotthål i lägenhetens väggar. Man hittade dessutom en 3D-printad pistol av kaliber 22.

Växjö

Kvinnan har i förhör berättat att hon fått pistolen i present och att hon trodde att det var en leksakspistol en historia som Växjö tingsrätt inte fäster någon vikt vid.

42-åringen har själv berättat att hon har kulhål i lägenheten och enligt tingsrätten borde hon därför ha förstått att det inte var en leksakspistol hon avfyrade. Kvinnan döms utöver grovt vapenbrott även för brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet