– Det är större osäkerhet hos våra kunder om framtiden och väntar med att göra investeringar. Hela marknaden minskar just nu och vi måste anpassa oss till det nya läget, säger Niklas Rindhagen, VD Wica Cold AB. Foto: TT/SVT

Kyl- och frysföretag i Vislanda varslar 75 om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

Wica Cold AB i Vislanda varslar 75 anställda om uppsägning. Orsaken ska vara en större osäkerhet om framtiden bland kunder som drabbats av ökade elkostnader samt ändrat köpbeteende bland konsumenter, enligt företagets ledning.

– Vi tog beslutet igår och det är mycket tråkigt att säga upp personal, säger Niklas Rindhagen, VD Wica Cold AB.

Företaget med säte i Vislanda har 390 anställda och har nu tagit beslutet att varsla 75 om uppsägning.

– Det är ingen som blev glad men vi fick samlade reaktioner. Vi fick faktiskt beröm för att varit tydliga i vår information och varit transparanta, säger Niklas Rindhagen.

Nytt beteende bland konsumenter

Under de senaste månaderna har företagets kunder, i huvudsak livsmedelsbutiker, upplevt ett ändrat köpbeteende från konsumenter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det är större osäkerhet hos våra kunder om framtiden och många väntar med att göra investeringar. Hela marknaden minskar just nu och vi måste anpassa oss till det nya läget.

Kan fler anställda komma att sägas upp inom snar framtid?

– Vi hoppas det inte händer men vi känner att vi anpassat oss till rätt nivå nu, säger Niklas Rindhagen, VD Wica Cold AB.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alvesta

Mer i ämnet