Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Här finns salar till våra teoretiska ämnen samt bild. Slöjd och idrott kommer eleverna att ha på Prästängsskolan och för att få till det ska det erbjudas buss fram och tillbaka, säger Ingrid Kallström Bengtsson, biträdande rektor på Prästängsskolan i Alvesta. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Prästängsskolan i Alvesta startar med två olika skolbyggnader

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den akuta lokalbristen på Prästängsskolan efter branden i juli har mellanstadiet flyttats till Allbo lärcenter som dock är utformat för vuxenutbildning och inte grundskoleverksamhet. Skolledningen tror ändå att förutsättningarna är bra för att nå målen i läroplanen.

– Vi har prioriterat klassrum till alla eleverna och en skolbänk till varje elev så att vi kunde sätta igång, säger Ingrid Kallström Bengtsson, biträdande rektor på Prästängsskolan.

Saknar lokaler till hemkunskap

Skolans mellanstadium flyttar in i vuxenutbildningens lokaler på Allbo lärcenter en bit utanför centrala Alvesta. Klassrummen är iordninggjorda men det saknas lokaler i hemkunskap, idrott och slöjd.

– Vi kommer att ordna med buss så att barnen kan ta sig till och från Prästängsskolan och vi börjar med de praktiska kunskaperna i hemkunskap tills vi får en egen lokal, säger Ingrid Kallström Bengtsson.

Bygga upp ny skolgård

Inför skolstarten på måndagen saknas även en skolgård men den kommer att börja byggas så fort eleverna har fått ge sina synpunkter på hur en skolgård ska se ut, menar skolledningen.

– Det är tomt här just nu men en skolgård ska det bli och vi väntar bara in eleverna så att de får vara med och påverka, säger hon.

Hur är förutsättningarna för att uppfylla målen i läroplanen?

– Vi kommer att kunna ha undervisning med samma goda kvalitet här som på Prästängsskolan, säger Ingrid Kallström Bengtsson, biträdande rektor på Prästängsskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.