Lakersspelare straffas med böter för filmning

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakersspelaren Brendan Shinnimin får böta 5000 kronor för att ha simulerat en skada i matchen mot Frölunda på tisdagen. Enligt disciplinnämnden gjorde han sig skyldig till diving.

Sekvensen utspelar sig i mitten av den andra perioden.

Frölundaspelaren rör då med klubban vid Shinnimins benskydd. Shinnimin faller ner på knä och enligt disciplinnämnden förstärker han situationen och försöker få med sig en utvisning.

Brendan Shinnimin säger själv till disciplinnämnden att han fick en slashing som träffade hans ”privata delar” och att det absolut inte rör sig om en filmning.

Disciplinnämnden som sett filmklipp från händelsen gör dock bedömningen att det är utrett att klubban träffar på benskydden och att Brendan Shinnimin gjort sig skyldig till diving. Nämnden anser också att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av böter.

– Klubban träffar mig mellan skydden, jag går ner väldigt lätt och hade inte behövt göra det. Jag tar fullt ansvar och tar konsekvenserna och böter. Jag måste vara bättre än så. Det är oacceptabelt, säger Brendan Shinnimin till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.