Foto: TT

Fotbollslandslaget OS-laddar i Kalmar – spelar två matcher

Publicerad

Damlandslaget i fotboll kommer till Kalmar i juni för att ladda upp med ett läger inför OS i Tokyo senare i sommar.

Det är i samband med att det sista internationella landslagsfönstret genomförs mellan den 7 och 15 juni som laget samlas i Kalmar. Då kommer man även spela sina två sista landskamper innan OS-truppen presenteras senare under juni.

Båda matcherna kommer spelas på Guldfågeln arena och den första matchen äger rum 10 juni när Sverige möter Norge. Senast laget spelade match på Guldfågeln arena var under uppladdningen inför OS 2016 då Japan besegrades med 3-0.

– Vi på Svenska Fotbollförbundet har haft bra kontakt med Kalmar som värdstad för läger och matcher sedan hemma-EM 2013 och vår match inför OS 2016, så det känns bra att återvända dit för den här viktiga samlingen, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors.

”Stolta och glada”

– Vi är stolta och glada över att Sverige väljer att lägga sitt träningsläger här i Kalmar och att vi får förtroendet att arrangera ytterligare två landskamper, säger Åke Andersson, vd, Destination Kalmar.

Det är ännu inte klart vilket lag Sverige möter under den andra matchen den 15 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.