Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ellinor Silvudden, ordförande i facket Sveriges Lärare Växjö, är oroad över en hösttermin utan en digital skolplattform. Foto: Keith Foster

Lärare i Växjö om tvisten kring skolappen: ”Väldigt oroad”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens konflikt med företaget IST – som levererar appen skolorna använder till bland annat dokumentation och betygsättning – kan få allvarliga konsekvenser efter sommaruppehållet. Det menar representanter för lärare och skoladministratörer i Växjö.

– Jag är väldigt oroad. Vi fick information om att IST-tjänsten skulle fasas ut, men om det får ett abrupt slut så kan det ställa till det för många andra tjänster, säger Ellinor Silvudden, lärare i Växjö och ordförande i Sveriges Lärare Växjö.

Växjö kommun säger att kontrakten med IST har förlängts medan en ny leverantör ska upphandlas, men IST hävdar att det är inte giltigt och har hotat att dra tillbaka plattformen den 1 juli.

”Hur ska vi hinna med?”

Anette Eismar, ordförande i administratör-facket Vision kommunavdelning Växjö, är rädd att om ingen lösning hittas så måste man överväga tidskrävande manuella metoder för att ersätta appen.

– Hur ska vi hinna med? Det sätter i gång tankarna hos personalen som vi inte kan svara på, säger hon.

Hör hur lärarna och administratörernas arbete kan påverkas om de står utan skolapp till höstterminen – i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.