Foto: Helmuth Petersson

Död kropp hittades i vattnet vid Kalmar slott

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på söndagseftermiddagen kom ett larm om en drunkningsolycka i Kalmar. Efter att ha bärgat kroppen och identifierat den konstaterade polisen att det rörde sig om den 33-årig man som försvann i Kalmar under natten mot tisdagen.

En kropp anträffades i vattnet intill badbryggan i Kalmarsundsparken. En förbipasserande ska ha sett kroppen i vattnet och ringt SOS-Alarm. Räddningstjänst, ambulans och dykare var på plats och kunde efter en stund bärga kroppen.

Strax efter klockan 16 på eftermiddagen meddelade polisen att kroppen identifierats och att det handlar om den 33-åriga man som anmäldes försvunnen 31 oktober. Polisen lämnar i nuläget inte ut fler uppgifter rörande händelsen.

Kalmar

– Det handlar om en avliden person och det finns anhöriga som sörjer, så mer än så kan vi inte gå ut med, men vi är helt säkra på att det är han, säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Polisen har inga misstankar om att något brott ligger bakom dödsfallet.

Foto: Helmuth Petersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet