Polisen kunde konstatera att kvinnan avlidit på platsen. Foto: Carl Carlert

Kvinna död efter misshandel i Alvesta – man misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Efter 13-tiden på lördagen larmades polis till centrala Alvesta sedan vittnen sett en man bruka våld mot en kvinna mitt bland folk på Järnvägsgatan. På plats kunde polisen konstatera att kvinnan avlidit.

Larmet från flera uppringare kom in vid 13.18 på lördagen. På Järnvägsgatan i centrala Alvesta uppgav vittnen att de sett en ensam man bruka våld mot en kvinna.

Polisen var nu på plats i Alvesta med flera patruller och har spärrat av platsen där man anträffat kvinnan. En man i 35-årsåldern kunde gripas i en lägenhet i nära anslutning till platsen.

– Vi är på platsen rätt så fort med ett flertal patruller, och på platsen anträffar vi kvinnan utomhus och kan konstatera att hon är avliden, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen i region syd.

Inte identifierad

Kvinnan är ännu inte identifierad, och polisen arbetar med identifieringsarbetet.

Polisens kriminaltekniker har tillsammans med utredare från avdelningen för grova brott skickats till platsen för att genomföra en undersökning och knacka dörr.

Vid 20-tiden anhölls mannen i 35-årsåldern, misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.