Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larry Pilut klivet in i båset till ödeskvalet mot Västervik. Foto: SVT / Kajsa Oscarson

Larry Pilut tillbaka som tränare – TAIF rör om i ledningen inför kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryd ändrar om i ledarstaben inför måndagens playout mot Västervik. Larry Pilut och Mattias Bergström kliver in som assisterande tränare, och Robert Nordberg får därmed sparken.

TAIF meddelade sitt beslut på torsdagsförmiddagen, bara fyra dagar innan kvaldramat mot Västervik drar igång.

– Vi vill få in ny energi, nya ögon. Det kommer inte ändras i spelet utan det handlar om att få in ny positiv energi för att klara oss i det här playoffet, säger Willy Berglund, ledamot i TAIF:s styrelse, som var med och tog beslutet.

Tingsryd

Det blir rutinerade TAIF:aren Larry Pilut och juniorlagets förre tränare Mattias Bergström som ska assistera huvudtränare Fredrik Glader under kvalet. Pilut kommer hjälpa till med taktik och upplägg, och Bergström ska coacha backarna.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra lite lugn, dela med mig av min erfarenhet och ge positiv feedback, säger Larry Pilut.

Hör Larry Piluts och TAIF:s tankar om tränarbytet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet