Västervik och Tingsryd gör upp om att få stanna i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Nu står det klart – Västervik eller Tingsryd ramlar ur hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagens omgång står det klart att Tingsryd kommer få spela negativt kval i hockeyallsvenskan. Där kommer man möta Smålandskonkurrenten Västervik.

Chansen att undvika negativt kval fanns fortfarande för Tingsryds AIF när onsdagens omgång dog igång. Hoppet stod till att Kristianstad skulle förlora mot Karlskoga, men så blev inte fallet.

I och med att Skånelaget vann sin match är avståndet nu ointagligt för Tingsryd som tvingas till negativt kval. Ödeskvalet mellan Tingsryd och Västervik spelas i bäst av sju matcher och startar redan på måndag.

– Klart vi inte ville hamna här men nu gräver vi där vi står, säger Tingsryds tränare Fredrik Glader till SVT.

Vunnit tre av fyra

Västervik kom visserligen sist i serien, men under grundserien har Västervik vunnit tre av fyra möten mot Tingsryd, och det talar för Västervik i kvalet enligt lagets assisterande kapten Victor Öhman.

– Det är en bra känsla att gå in med, säger han till SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På måndag gäller det. Då spelas den första av sju matcher där förloraren åker ur Hockeyallsvenskan. Foto: Hedvig NIttve/SVT

Tingsryd firar i år 100 år som förening. En stor fest kommer att hållas i slutet av april, och biljetterna har gått som smör. Frågan är om supportarna får fira nytt allsvensk kontrakt på partyt eller om det blir en fest med gravöl.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Före detta Taifspelaren Oscar Holst är inte förvånad att biljetterna gick åt, men trodde inte att det skulle gå så snabbt Foto: Eva-Lena Ramberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.