Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Linn Sandström om sin resa från bordtennisspelare på elitnivå till att fightas som professionell boxare för en VM-titel. Foto: Casey Morton

Linn från Växjö ska boxas om världsmästartitel

Uppdaterad
Publicerad

På ett par år gick hon från bordtennisspelare till boxare – båda på elitnivå. Nu laddar Linn Sandström från Växjö för att slåss om en världsmästartitel i World Boxning Association, WBA, i Australien.

Linn Sandström har boxats i sju år och blev proffs 2020. Som proffs har hon åtta segrar, två oavgjorda och två förluster.

I skrivande stund innehar Sandström The Intercontinental Titel som är steget under världsmästartiteln. Den 24 april blir hon av med det bältet och tar nästa steg i boxningskarriären för att fightas på en högre nivå – att bli världsmästare.

Motståndaren Clara Lescurat från Argentina är obesegrad och har en nästan 20-årig boxningskarriär bakom sig. Just nu innehar Lescurat WBA:s världsmästartitel i superflugvikt och har försvarat mästarbältet tre gånger.

Inför matchen har Linn Sandström flugit in sparringpartners från USA och Kanada till Australien för att förbereda sig inför matchen. Hon har även anlitat en mental coach.

– Jag känner att jag har ett större självförtroende nu och tänker gå in och dominera. Jag har pushat mig själv till en nivå jag aldrig varit på förr, både mentalt och fysiskt, säger Linn Sandström om förberedelserna inför matchen.

Från Växjö till Sydney, Australien

Linn Sandström är uppvuxen i Växjö och valde att flytta till Sydney i Australien 2016 efter att hennes man fått jobb i staden. En dag gick hon in på ett boxningsgym där en person kom fram till henne och sa att hon aldrig skulle kunna bli boxare. Den stunden förändrade allt.

– Folk har sagt det där till mig tidigare. När jag slutade spela pingis fanns det en period i livet då jag förlorade min identitet som idrottare. Jag ville börja träna igen och komma i form. När jag fick den kaxiga kommentaren kände jag bara att jag skulle bevisa att alla andra har fel, säger Linn Sandström idag.

I Växjö var hon välkänd för sin elitsatsning i bordtennis.

Se i videoklippet hur det var för Linn Sandström att byta idrottskarriär från bordtennisspelare till professionell boxare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hade ju aldrig blivit slagen i ansiktet”, säger professionella boxaren Linn Sandström om tiden då hon gick från bordtennis till boxning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.