Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon sov på gymmet, hon ville bli bäst”, säger Armand Krajnc, före detta proffsboxaren. I klippet berättar han om Linn Sandströms professionella boxningskarriär. Foto: Casey Morton

Experten inför Linn Sandströms VM-match: ”Hon kommer kriga in i det sista”

Publicerad

Armand Krajnc, nämns som en av Sveriges bästa boxare genom tiderna. Krajnc hade en framgångsrik karriär där han blev världsmästare i mellanvikt och försvarade titeln tre gånger. Den före detta proffsboxaren tränade Linn Sandström i början av hennes karriär.

Linn Sandström bestämde sig för att sluta elitsatsning i bordtennis och istället satsa på professionell boxning. På så vis kom hon i kontakt med Armand Krajnc, före detta världsmästare i boxning.

Krajnc började träna Sandström på ett gym i Ystad och samarbetet ledde till att hon knep en silvermedalj i SM.

– Jag såg passionen och drivet direkt. Det var starkt jobbat att på så kort tid och med så lite träning knipa en silvermedalj. Hon började ju sent med boxningen, men rörde sig fint med fötterna med tanke på pingisen, säger Armand Krajnc.

VM-match stoppades efter dubbla skallskador

I maj 2023 boxades Linn Sandström om en interkontinental världsmästartitel i WBC (World Boxning Council) i Malmö, vid en gala som Armand Krajnc arrangerade.

Matchen slutade oavgjord, efter att Sandström och hennes motståndare Johanna Zuniga från Venezuela krockat med varandra. Matchen avbröts därför efter andra ronden och förklarades alltså oavgjord.

– Det var väldigt beklagligt att matchen stoppades så tidigt på grund av en huvudskada. Jag hoppas att hon tar det lite försiktigare i sin andra chans i VM, säger Armand Krajnc.

Boxas om världstitel

Den 24 april möter Linn Sandström WBA:s (World Boxning Assocation) världsmästarinna Clara Lescurat från Argentina.

Se i videoklippet vad Armand Krajnc tycker Linn Sandström ska ta med sig in till matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.