En före detta världsmästare, en av Sveriges största kampsportsstjärnor någonsin – Armand Krajnc träder in som kampsportsexpert på SVT Sport. Foto: Bildbyrån.

Armand Krajnc är SVT Sports nya kampsportsexpert

Uppdaterad
Publicerad

Armand Krajnc är en av svensk kampsports största namn genom alla tider. Skånefajtern hade en framgångsrik boxningskarriär där han blev världsmästare i mellanvikt och försvarade titeln tre gånger. Nu är det dags för ”Lion” att ta sig an en ny utmaning – som kampsportsexpert på SVT Sport.

– Fantastiskt kul. Kampsport är något jag har sysslat med hela mitt liv. Fördelen är att jag som har en kampsportsbakgrund, vet vad idrottarna känner, säger Krajnc.

Den före detta proffsboxaren ska jobba som kamsportsexpert för SVT Sports nyhetsprogram Sportnytt och Sportspegeln samt för svtsport.

– Jättekul att vara på den andra sidan nu. Att själv få intervjua och ställa frågor. I stället för att jag ska bli intervjuad, säger Krajnic.

– Eftersom jag själv har en bakgrund inom idrotten kommer jag att gå in mer på detaljer som att kolla formen eller analysera en fajters förberedelser.

Armand Krajnc avslutade sin aktiva karriär 2014 och på meritlistan har han bland annat WBO:s mästarbälte som han vann första gången 1999. Tre gånger lyckades han försvara titeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.