Siw Carlsson tränade sig ur depressionen med samma beslutsamhet som om hennes rollkaraktär Augustina hade gjort det. Foto: SVT

Skådespelaren Siw Carlsson tränade sig ur sin depression

Uppdaterad
Publicerad

Vi känner henne mest genom rollfiguren Augustina. Den storkäftade och slagfärdiga småländskan i keps och städrock. Men för Siw Carlsson, som står bakom karaktären, var det livet som slog till hårt för några år sedan.

Diabetes följdes av en hjärtinfarkt och efter det fick hon en depression.

– Jag kände ingen glädje med någonting alls, säger Siw Carlsson.

Till slut var det hennes äldsta son som sa till henne att nu var det dags att börja träna. Han ordnade med en personlig tränare åt henne.

– Och det var ju något jag inte ens visste vad det var. Men jag hade hört talas om Prins Daniel och så, så jag förstod ju att det var något bra.

Och i dag är träning en del av hennes vardag. Flera dagar i veckan.

– Jag tror inte att jag har mått så här bra sedan jag var i 50-årsåldern, säger Siw, när vi träffar henne en tidig morgon på gymmet i Kalmar.

– Jag kan väl inte säga att jag har fått ett helt nytt liv genom träningen. Men inte långt ifrån, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.