Ljungby kommunhus, Ljungby arena och Ljungby lasarett. Foto: SVT

Ljungby anses fulare och fulare

Uppdaterad
Publicerad

I en omröstning på sociala medier angående vilken som egentligen är Sveriges fulaste stad har Ljungby klättrat från en redan osmickrande 13:e plats till en än mer otrevlig 9:e plats.

Just nu pågår en omröstning om vilken som är den minst vackra staden i hela riket. Det är föreningen Arkitekturupproret som har tagit initiativ till omröstningen där Ljungby länge funnits med på topp 20.

Från att ha legat på en 13.e plats har Ljungby lockat till sig fler röster och klättrat i listan. Just nu delar staden nioendeplatsen med Nässjö, där de småländska städerna står på 113 röster vardera. Dock är steget till förstaplatsen långt. Borlänge leder just nu med sina 817 röster.

Vinner tips om bättring

Omröstningen påbörjades den 20 mars och pågår till den 21 oktober i år, och den stad som utses till Sveriges fulaste kommer tilldelas ett pris i form av förslag på vad som behövs för  att göra staden mer attraktiv.

”Vi vill att alla städer ska få chansen att återfå något av sin forna skönhet som invånarna kan trivas i och känna sig stolta över.” skriver Arkitektuppropet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.