Hotell i Ljungby bygger om till lägenheter: ”Får tänka mer kreativt”

Uppdaterad
Publicerad

Hotellbranschen tvingades tänka i nya banor för att överleva pandemin. Nu bygger stadshotellet Terraza i Ljungby om flera hotellrum till fullt utrustade lägenheter, i hopp om att inhyrd vårdpersonal ska nyttja erbjudandet.

– När pandemin kom fick vi 99 procent avbokningar och då var vi tvungna att göra någonting. Vi började hyra ut hotellrum per månad, och sedan har det utvecklats, säger Pär Hansson som är en av delägarna på hotellet.

Nu har sex hotellrum blåsts ut för att bli tre fullt utrustade lägenheter med kokvrå, tvättmaskin och förvaringsmöjligheter, något som Smålänningen också berättat om tidigare.

Ljungby

Målgrupp: inhyrd vårdpersonal

Samtidigt som de kortvariga affärsresorna minskat under pandemin, fortsätter inhyrd vårdpersonal med specialistkompetens att strömma till Ljungby lasarett, och de behöver någonstans att bo.

– Vi får mycket förfrågningar från hyrläkare och hyrsköterskor, säger Pär Hansson.

I nuläget har hotellet drygt tio långvariga gäster, varav några redan ställt sig i kö till lägenheterna. Tanken är att lägenheterna ska vara bebodda redan om en månad.

Se de ombyggda hotellrummen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet