Foto: Christian Persson

Lodjursungen strosar vidare i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Lodjuret som i torsdags sågs i centrala Kalmar har återigen filmats på nära håll.

När Christian Persson på fredagen var på väg hem efter ett jaktpass så såg han plötsligt lodjursungen från sin bil. Denna gången strosande vid en cykelbana vid Kalmartravet.

– Vi tvärnitade bilen och jag rusade ut och satte igång kameran. Men jag var så exalterad så jag glömde att trycka på knappen. Min flickvän lyckades bättre och tog de första bilderna inifrån bilen, berättar Christian Persson för SVT Nyheter Småland. 

Kalmar

Slutligen så fick Christian igång kameran och filmade lodjursungen på tre meters avstånd. 

– Den satt bara och tittade på mig. Den verkade inte skadad eller så och när den gick vidare ut i skogen igen så visslade jag på den, säger Christian Persson.

Christian Persson träffade på ett lodjur på väg hem från en jaktpass. Foto: privat

Allt tyder på att det är samma lodjursunge som sågs i torsdags i centrala Kalmar. Länsstyrelsen i Kalmar tror att det är en unge som på något sätt skiljts från sina föräldrar. Normalt sett är lodjur ganska skygga och trots att ungen verkar orädd är länsstyrelsens rekommendation att allmänheten låter den vara ifred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet