Kombinationsfartyg KBV 033 Foto: Kustbevakningen

Kustbevakningen i Oskarshamn tror på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

På kustbevakningen i Oskarshamn känner man sig trygg trots nödropet om den dåliga ekonomin.

Kustbevakningens dåliga ekonomi skulle kunna innebära nedläggning av åtta till tio kuststationer, som i dag är 25 stycken. Hela 20 procent av personalen skulle få gå, om inte pengar skjuts till.

I Kalmar län finns kustbevakningen i Västervik och i Oskarshamn.

Kustbevakningen i Småland

Kustbevakningen har nyligen flyttat en station från Kalmar till Oskarshamn och chefen på plats i Oskarshamn, Fredrik Aldorsson, säger till Oskarshamnstidningen att han trots allt känner sig lugn inför framtiden. Anledningen är att Oskarshamn har miljöräddningstjänst.

– Inom Kustbevakningen tittar vi allt mer på vad som är kärnverksamheten. Det är miljöräddningstjänst. Oskarshamn har miljöräddningstjänst med nytt miljöskyddsfartyg och dykare, säger Aldorsson, till Oskarshamntidningen.

Fakta

Kustbevakningens övervakningsområden i Kalmar län

Kuststation Oskarshamn har övervakningsområdet Kalmar län och farvattnen kring Öland. Förutom patrullering till sjöss bedrivs övervakning också med bil längs kusten och i hamnarna.

Kuststation Västervik har övervakningsområdet Norra Kalmarsund, farvattnen mellan fastlandet och Gotland och Tjusts, Västerviks och Misterhults skärgårdar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kustbevakningen i Småland

Mer i ämnet