Foto: TT

Två förlossningsrum stänger i Växjö i sommar

Uppdaterad
Publicerad

När sjukvårdspersonalen i Växjö går på semester drar förlossningsvården ner på bemanningen. Ansvariga för verksamheten är inte oroliga för att det ska saknas resurser för de som ska föda under sommaren.

Halva personalstyrkan vid förlossningen på sjukhuset i Växjö har gått på semester och två av sex förlossningsrum är inte i bruk i sommar. Jennie Ronéus är verksamhetschef vid kliniken i Växjö och hon är inte orolig inför sommaren.

– Jag tycker att det ser bra ut, vi har fyra förlossningsplatser jämfört med tidigare sex.

Växjö

Kan sättas i bruk på kort tid

Förlossningsplatserna som ligger i ”träda” under sommaren kan enligt Jennie Ronéus sättas i bruk på kort tid, om så skulle behövas. Just nu används lokalerna till annan verksamhet.

– Om det skulle behövas kan vi öppna rummen igen, det tar inte alls lång tid att göra dem klara.

Inför sommaren har man gjort en risk- och konsekvensbedömning – en ROK – där eventuella problem som kan uppstå diskuteras. Det finns även ett samarbete med andra sjukhus i regionen om läget skulle bli akut i Växjö.

– Vi gör alltid en noggrann prognos över hur många som ska föda under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet