Lyxjakten Forever One på grund utanför Västervik. Foto: Anders Steiner

Miljardärens lyxjakt gick på grund utanför Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen grundstötte den privata lyxjakten Forever One nordost om Gränsö utanför Västervik.

Fartyget har hemmahamn på Caymanöarna och ägs enligt tidskriften Boat International av miljardären Bruce Grossman som ska vara en av Mexikos rikaste personer. Forever One är 55 meter lång och har ett värde på 40 miljoner amerikanska dollar. Fartyget har varit i Sverige en tid och låg senast i hamn i Borgholm.

Dykare letar skador

Under fredagen har dykare undersökt skrovet för att leta efter eventuella skador. Efter genomsökning av skeppet har de konstaterat att jakten bara har bucklor.

– Vi har gått ombord med ett par tjänstemän för att kontrollera om det finns någon risk att dra loss båten. Det vi är oroliga för är att det finns dieselolja ombord som vi inte vill ska komma ut i havet, säger Thomas Molldén vakthavandebefäl på Kustbevakningen. 

I och med att inga större skador har påträffats i skrovet, läcker heller ingen olja. En bogserbåt har nu tagit båten till Västervik.

Orsaken bakom att fartyget grundstötte är just nu oklar men enligt Kustbevakningen finns det för tillfället inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.