Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra hur Magnus P Wåhlin tror att han kan ena partiet. Foto: SVT

Magnus P Wåhlin om viljan att bli språkrör: ”Jag tror att chanserna är större den här gången”

Uppdaterad
Publicerad

Snart ska Miljöpartiet välja språkrör och kommunalrådet i Växjö Magnus P Wåhlin tror själv att han har ganska goda chanser att bli vald.

Även när Per Bolund valdes till språkrör 2019 utmanade Magnus P Wåhlin honom. Per Bolund vann med siffrorna 171-87. Wåhlin fick alltså en tredjedel av rösterna och den här gången tror han själv att chanserna är större. 

– Jag ser att möjligheterna är större nu. Dels har jag mer med mig till bordet att erbjuda partiet. Jag har suttit i partistyrelsen under fyra år och tagit fram två stora politikutvecklingsprojekt. Jag har mer att leverera in så jag tror att chanserna är större den här gången. 

Märta Stenevi ställer upp för omval och är den enda kandidaten till kvinnligt språkrör och Magnus P Wåhlin tror att de skulle kunna samarbeta bra tillsammans.  

Wåhlin vill bredda partiet

Det har funnits en splittring i miljöpartiet där den ena sidan vill bredda partiet mot mer sociala frågor och där den andra sidan istället vill fokusera mer på klimatfrågan. Magnus P Wåhlin tillhör de som vill bredda partiet, men han tror också att han lyckas få röster från båda sidor inom partiet. Hör mer om det i klippet. 

Nytt språkrör väljs på partiets kongress som hålls den 17 till 19 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.