Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Centerpartiet gick till val på att inte samarbeta med SD och de håller det löftet. Det är ett modigt beslut och det visar att Centern är ett parti att lita på, säger Malin Lauber (S), oppositionsråd Växjö kommun. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Malin Lauber (S): ”Centerpartiet är ett parti att lita på”

Publicerad

Det socialdemokratiska kommunalrådet Malin Lauber säger att hon tycker att Centerpartiets beslut om att lämna Alliansen är ett modigt beslut och att hon nu ska inleda samtal med Centerpartiet.

Malin Lauber (S), kommunalråd säger att hon välkomnar Centerpartiets beslut och att man nu kommer att inleda en dialog med Centerpartiet.

– Centerpartiet gick till val på att inte samarbeta med SD och de håller det löftet. Det är ett modigt beslut och det visar att Centern är ett parti att lita på, säger Malin Lauber (S), oppositionsråd Växjö kommun.

Vill bilda stabil majoritet

Socialdemokraterna hade under onsdagsförmiddagen kallat till presskonferens med anledning av Centerpartiet precis meddelat att man lämnar Alliansen i Växjö, där man ingått i 16 år.

– Vår ambition nu är att bilda en stabil majoritet i Växjö. Det är viktigt att Växjö får ett styre, sa Malin Lauber (S) under onsdagens presskonferens.

Besked om nytt styre inom två veckor

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet skulle om partierna kan komma överens få majoritet i kommunen. Besked om hur Växjö kommer att styras väntas inom de närmaste två veckorna.

Anna Tenje (M) säger att hon är chockad och besviken över Centerpartiets besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.