Foto: TT

Malou Prytz: ”Jag har mognat som artist”

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska 28 nya akter tävla i Melodifestivalen om att få åka till Nederländerna för Sveriges räkning år 2020. En återkommande kommer att vara Malou Prytz.

Hon tog sig till final i årets upplaga av Melodifestivalen med låten ”I do me”. Nästa år tävlar hon igen fast med låten ”Ballerina”.

– Jag har mognat detta året både som artist och som person, vilket gör att min låt och mitt framförande kommer att vara mer moget, säger Malou Prytz.

Låten Ballerina handlar om att gå sin egen väg och tro på det man gör. Både musiken och framförandet kommer vara något vi aldrig har sett av Malou tidigare.

– Det är nästan två helt olika låtar, låten förra året var lite mer poppig och den här är lite mer mid tempo, mer åt Sia och Billie Eilish hållet. Det är svårt att jämföra men jag skulle säga att denna kommer att nå ut till en lite äldre publik än min förra låt.

Första deltävlingen drar i gång 1 februari och finalen hålls 7 mars. År 2020 fyller tävlingen 60 år och programleder gör den nya trion David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.