Advokat Sabina Böö företräder de två kvinnor som påstår att de utsatts för sexuellt ofredande av Eskil Erlandsson (C) Foto: Privat

Målsägandebiträdet om hovrättsdomen: ”Ska man tåla en hand på låret?”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en oenig hovrätt som friade Eskil Erlandsson från sexuellt ofredande. Två av tre hovrättsråd valde att fria men en tredje gick på målsägandens linje och tyckte att Erlandsson skulle dömts.

– Det ger ju ett visst stöd för det vi påstår att det är sexuellt ofredande, säger advokat Sabina Böö.

Sabina Böö är målsägandebiträde för de två kvinnor som drivit fallet mot Eskil Erlandsson till hovrätten.

– Vi hade ju hoppats på en ändring i hovrätten. Det var ju en skiljaktig mening så en av tre tyckte som vi, säger Sabina Böö.

Eskil Erlandsson i rätten

”Tåla en hand på låret?”

Advokaten har när SVT får tag på henne, ännu inte varit i kontakt med de två kvinnor som själva drivit fallet till hovrätten.

Vad tänker du om att hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten att det inte rört sig om beröring av tydlig sexuell prägel?

– Majoriteten ja, men de är inte eniga. Det är svåra områden inom juridiken med mål av sexuell karaktär. Men för mig är det solklart sexuellt ofredande. Ska man tåla en hand på låret eller inte, säger Sabina Böö.

Kan överklagas

Det är ännu oklart om målsäganden vill skicka domen vidare för att se om den kan prövas i Högsta domstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskil Erlandsson i rätten

Mer i ämnet