Mamma tatuerade sina barn – döms för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern döms för misshandel av sina tre barn sedan hon tatuerat dem vid flera tillfällen.

Händelserna inträffade på olika platser i Vimmerby kommun mellan 2019 och 2022. Alla tre barn var minderåriga när de tatuerades och två av dem blev, enligt domen, även fasthållna. Det yngsta barnet var i femårsåldern.

Kvinnan menar att barnen själva velat ha tatueringar och att hon därför inte trodde det var olagligt eftersom inget tvång var inblandat. Själva har barnen vittnat om hur de först velat ha en tatuering men sedan velat avbryta när de kände smärtan. Något mamman enligt domen inte gjorde.

Ska betala skadestånd till barnen

Tingsrätten skriver i sin dom att barnen gett ett trovärdigt intryck och att alla tre berättat om händelserna på ett liknande sätt. Rätten anser även att barnen inte varit stora nog att fatta beslut om en eventuell tatuering och att det därför inte fanns något samtycke.

Kvinnan döms till villkorlig dom och samhällstjänst och ska även betala skadestånd till barnen. Förutom kvinnan döms en man för misshandel efter att ha tatuerat två av barnen medan mamman höll fast dem.

Både mannen och kvinnan förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.