Foto: Johanna Svensson/ SVT

Attackerades med basebollträ och golfklubba

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21-tiden på onsdagen blev en man brutalt rånad i sin bostad i Tingsryds kommun. Fyra män trängde sig in i huset och slog honom med basebollträ och golfklubba.

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som fyra män, maskerade med färgglada masker, gick in i mannens hus som lligger enskilt utanför Konga i Tingsryds kommun. Väl inne konfronterades de med husägaren och gick till attack.

Bröt armen

Enligt polisen ska både ett basebollträ och en golfklubba ha använts för att slå mannen och han ska även fått ta emot sparkar. Den misshandlade mannen, som är i 50-årsåldern, kunde efteråt ta sig till en bekant som bor någon kilometer bort och larma polisen. Han fick senare föras till sjukhus och hade bland annat en bruten arm efter misshandeln.

– Han var ganska rejält mörbultad, säger Thomas Boking, jourhavande förundersökningsledare på Växjöpolisen till SVT Nyheter Småland.

Enligt Region Kronoberg har mannen lindriga skador men är kvar på sjukhuset för observation under torsdagen.

Okända gärningsmän

De fyra männen var enligt den misshandlade mannen maskerade och helt okända för honom. Rånarna kom bara över saker av ett mindre värde i huset efter misshandeln.

Har ni någon uppfattning om något annat kan ligga bakom?

– Vi har naturligtvis olika teorier, men inget vi går ut med i nuläget, säger Thomas Boking.

Hundförare på plats

På torsdagsmorgonen har polisen ännu inte gripit någon. Under torsdagen pågår en brottsplatsundersökning där bland annat hundförare är på plats.

– Hundarna är tränade på att hitta DNA utomhus och vi måste försöka hitta någonting på så här grova brott, säger hundföraren Ulrika Lichtenberg.

Ovanligt i vårt område

Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Det är relativt ovanligt i Kronoberg att man använder så mycket våld vid rån, men det händer någongång då och då, säger Robert Loeffel polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.