• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

65-årig byggarbetare död efter fem meters fall i betonggolv

Uppdaterad
Publicerad

En 65-årig man föll från fem meters höjd ner på ett betonggolv vid en arbetsplatsolycka i Halltorp söder om Kalmar på tisdagseftermiddagen.

Olyckan inträffade i samband med ett takarbete på Halltorps skola.

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen strax efter klockan 15.

– En person har förts till sjukhus med ambulans men jag vet inget mer om hur allvarligt skadad personen är, säger Mattias Andersson på räddningstjänsten i Kalmar till SVT Nyheter Småland.

Senare kunde man konstatera att mannen avlidit.

– Mannen avled av sina skador på länssjukhuset i Kalmar efter att ha fallit från ett tak, säger Åsa Emanuelsson presstalesperson polisen region syd.

Anhöriga är underrättade

Det är fortfarande oklart under vilka omständigheter olyckan inträffade.  Området är avspärrat för teknisk undersökning.

– Jag vill inte spekulera i orsaken bakom fallet. Arbetskollegorna mår inte bra, säger Anders Olsson, jourledare polisen i Kalmar.

Olyckan utreds som en arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.