Arkivbild på exteriör av häktet i Växjö. Foto: TT

Man häktad för våldtäkt i Växjö – ledig polis larmade

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern är nu häktad misstänkt för att ha våldtagit en 24-årig kvinna utomhus mitt på dagen i Växjö.

Under tisdagseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten som inträffade under förra veckan. Enligt kammaråklagare Tommy Sköld förnekar den misstänkte mannen brott. Men mer än så vill han inte säga.

– Det är ett känsligt ämne och det är för tidigt i utredningen, säger han till SVT Nyheter Småland.

Det var under torsdagen i förra veckan som en 24-årig kvinna larmade polisen efter att ha blivit överfallen och våldtagen utomhus mitt på dagen i Växjö, det skriver Expressen.

Ledig polis larmade

Tre dagar senare, under söndagseftermiddagen, uppmärksammades den misstänkte mannen av en ledig polis som kände igen mannens signalement. Polismannen larmade en patrull som kort därefter kunde gripa den misstänkte våldtäktsmannen på i Teleborg i Växjö.

– Det var en väldigt skarpsynt kollega som tyckte sig känna igen mannen så kollegan avbröt sina privata sysslor och såg till att mannen kunde gripas under odramatiska förhållanden, sa polisens jourhavande förundersökningsledare Tim Christensson i måndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.