Man hittades död i Gamleby – polisen utreder mord

Publicerad

Under torsdagen hittades en man i 70-årsåldern död i sitt hem i Gamleby i Västerviks kommun. Polisen har inlett en utredning och upprättat en anmälan om mord alternativt dråp.

Efter att en granne till mannen uppmärksammade att posten inte tagits in på flera dagar tog han sig in i bostaden och hittade då mannen död. Exakt vad som hänt och vad som föranlett dödsfallet är fortfarande oklart.

Polisen har startat en utredning om mord alternativt dråp efter att händelsen anmälts. Men de utesluter inte att det kan handla om ett naturligt dödsfall.

Västervik

– Anledningen till att man rubricerar händelsen som mord alternativt dråp är för att få verktyg att kunna utreda ärendet. När man misstänker ett så pass grovt brott får man tillgång till annan lagstiftning och resurser, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Området har varit avspärrat och tekniker har varit på plats både under torsdagen och fredagen för att undersöka platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet