Foto: Mikael Fritzon/TT

Man i 40-årsåldern åtalas för mordbränder i Ankarsrum

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen väcktes åtal mot den man i 40-årsåldern som suttit häktad sedan 28 augusti i år misstänkt för två fall av mordbrand i Ankarsrum i Västerviks kommun.

Mannen greps i samband med en villabrand i slutet av augusti, där huset totalförstördes. Enligt polisen fattade de misstanke efter att mannen uppträtt konstigt på platsen. 

Förutom villabranden i augusti misstänks mannen också ha anlagt en garagebrand på orten i mitten av juni och för att ha ringt in ett falsklarm.

SMS konversation

Enligt åtalet är det samma ägare till både garaget och villan som brann ner. Bevisningen bygger på förhör med vittnen som varit på plats vid bränderna, men det finns också bevisning i form av samtalshistoria och SMS på den åtalades mobiltelefon, en brandsläckare och kläder som beslagtagits.

Mannen, som är på sannolika skäl misstänkt, nekar till anklagelserna om att ha anlagt bränderna, men han erkänner sig skyldig till att ha larmat falskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.