Stortorget i Växjö var fullt med folk då Fröken Snusk uppträdde på torsdagen. Foto: SVT

Man misstänks för sexuella ofredande på torget i Växjö vid Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

En medelålders man är misstänkt för sexuella ofredande då han tafsat på kvinnliga ungdomar i publikhavet vid Musikhjälpen i Växjö.

Händelsen inträffande strax innan klockan 21 på torsdagskvällen, tidpunkten då Stortorget i Växjö var fullt med folk då Fröken Snusk skulle uppträda i glasburen.

Ordningsvakter omhändertog en man som störde den allmänna ordningen, och de förde honom till polis för att få honom avvisad från torget. 

Musikhjälpen i Växjö

– I samband med det kommer några tjejer fram och berättar att mannen har tafsat på dem i publiken.  Men tjejerna försvinner ut i folkhavet, säger Tim Christenssen, jourhavande förundersökningsledare.

En anmälan om sexuellt ofredande har upprättats. Mannen är misstänkt men inte frihetsberövad.

– Vi har goda förutsättningar att utreda det här. Platsen är ju kamerabevakad, och gärningsmannen är identifierad. Vi letar bara efter de som blivit drabbade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Växjö

Mer i ämnet