Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett större område intill Ängöleden efter söndagskvällens skottlossning Foto: Helmut Petersson/Niclas Wimmerberg

Man död efter skottlossning i Kalmar – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under söndagskvällen in flera larm om en pågående skottlossning på Ängö i Kalmar. På platsen påträffade polisen en man i 25-årsåldern med misstänkta skottskador. Vid 05-tiden meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Första larmet kom vid 20.40-tiden.

– Det var ett stort antal uppringare som hörde av sig och berättade att det hörts skott i området. Vi skickar dit patrull som snabbt anträffar en skottskadad person, berättade polisens presstalesperson Evelina Olsson, under söndagskvällen.

Polisen spärrade av ett område vid den misstänkta brottsplatsen intill Ängöleden.

”Såg hur HLR påbörjades”

SVT har under morgonen pratat med ett vittne på platsen som vill vara anonym. Hon säger att hon hörde flera smällar igår och efter halv nio.

– Vi hörde fyra täta smällar. Det lät som fyrverkerier, säger kvinnan.

När hon tittade ut tyckte hon att det låg en cykel på cykelvägen och någon som låg intill. Flera bilar ska ha stannat och boende i området ska ha rusat ut och hittat mannen skadad och larmat polis.

– Vi såg att de påbörjade HLR ganska snabbt. Det fanns en stor vilja från allmänheten att hjälpa till. Det var fint att se, säger hon.

Polisen arbetade vid brottsplatsen med hjälp av bland annat en specialsökhund. Foto: Niclas Wimmerberg

Ingen gripen

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har blivit underrättade om dödsfallet.

– Det rör sig om en yngre man. Och det finns inga uppgifter om fler skadade, sa Evelina Olsson under söndagskvällen.

Under natten har polisen bland annat arbetat med specialsökhund vid brottsplatsen samt utfört dörrknackningar. Tidigt på måndagsmorgonen var den tekniska undersökningen klar och polisen avspärrningar hävda.

Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser från området kring Ängö. Ännu på måndagsmorgonen är ingen misstänkt  gärningsman gripen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett större område intill Ängöleden efter söndagskvällens skottlossning Foto: Helmut Petersson/Niclas Wimmerberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.