Suget efter glass från glassbilen har varit stort i sommar då både Trudeluttglass och Hemglass sett en ökning av försäljning från sina bilar. Foto: TT och SVT

Många vill handla från glassbilen – kraftig ökning under pandemin

Publicerad

Under coronapandemin har många fler velat handla från glassbilen som kört runt och sålt glass i bostadsområden.

Den här sommaren har flera glassföretag sett en ökning i försäljningen från glassbilen. Staffan Spångvall driver det lokala företaget Trudeluttglass som kör runt i bostadsområden och villakvarter på orter i bland annat Växjö och Ljungby kommun. Han har sett en tydlig försäljningsökning den här sommaren jämfört med tidigare.

Hör Staffan Spångvall berätta mer i klippet ovan.

”Lyft upp tillvaron med glass”

Även Hemglass uppger att försäljningen i landet har ökat med 40-45 procent under högsäsongen jämfört med förra året.

– Folk har varit hemma. De har inte varit på fritidsaktiviteter som exempelvis gym, konserter, biobesök eller restauranger på kvällarna. I sommar har vi inte heller åkt utomlands så mycket och det har gjort att folk är hemma och vi har verkligen på ett positivt sätt påverkats av det, säger Anders Granath som är pressansvarig på Hemglass.

– I besvärliga tider har vi kommit och lyft upp tillvaron med glass, men vi är också ödmjuka inför att många företag har drabbats hårt, säger Anders Granath.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.