Under förmiddagen visiterades maskerade motdemonstranter. Foto: TT

Fem gripna i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har under torsdagsförmiddagen gripits i Jönköping i samband med Svenskarnas partis demonstration, bland annat för brott mot knivlagen.

Sammanlagt fem personer har nu gripits i samband med polisinsatsen. Förutom de två som greps under förmiddagen misstänks nu två personer för skadegörelse efter att ha vält en parkeringsskylt. En person misstänks för narkotikabrott.

Den första som greps hade brandfarliga föremål på sig. Den andra personen misstänks för förberedelse till grov misshandel, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Svenskarnas Parti demonstrerar i Jönköping

Två personer omhändertogs också i samband med en visitation av personer som maskerat sig.

– Uppskattningsvis handlar det om ett 20-tal personer. En del började att maskera sig och det ska man inte behöva vid en allmän sammankomst och vi har börjat visitera dem, säger Berat Shabani på Jönköpingspolisen till SVT.

De maskerade personerna var svartklädda och bar huvor och solglasögon. När de skulle visiteras blev det oroligt i gruppen och polisen tvingades bryta ner ett par av dem på marken.

I närheten av stod en grupp andra motdemonstranter och ropade slagord och sjöng. Händelserna inträffade på Klostergatan ett kvarter från Västra torget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskarnas Parti demonstrerar i Jönköping

Mer i ämnet