Två brandmän arbetar med att bekämpa branden i matbutiken i Rottne. Foto: Carl Carlert

Matbutik brann i Rottne – äldre dam rökskadad

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv 8-tiden på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att det brann på Ica Supermarket i Rottne.

– Någon förbipasserande har identifierat att något såg konstigt ut, säger Andreas Melin, vakthavande befäl.

När räddningstjänsten kom till platsen upptäcktes en brand inne i butiken. Nio enheter från tre stationer jobbade på förmiddagen med att bekämpa branden.

– Det har varit rökfyllt i butiken, vilket är illa nog och det är sannolikt rökskador i butiksytan. Vi skickade dit en extra enhet eftersom det tar mycket resurser när man rökdyker, säger Andreas Melin.

Fotograf Carl Carlert var på plats en halvtimme efter larmet.

– Det var mycket rök från olika ställen. Det är lägenheter på ovanvåningen, och många enheter på plats. Polisen var där också för att hålla undan folk, säger han.

Äldre dam rökskadad

Det ska ha brunnit i butikens tak upp mot lägenheterna.

– En äldre dam har andats in rök. Hon var pigg men ambulansen gjorde ändå en kontroll på plats, säger räddningsledare Dan Nyberg på Värends räddningstjänst.

Enligt räddningstjänsten återstår en del efterarbete, även om själva branden är under kontroll.

– Men den öppna flammande branden är nedslagen. Nu säkerställer vi att branden inte sprider sig vidare. Vi är där med tre stationer, och har säkert tre timmar kvar innan vi kan känna oss trygga. Det är inga personskador, säger Andreas Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.