Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det handlar ju om matpriserna framförallt som påverkat oss, säger Anna Hessel. Foto: Malvina Lindström/SVT

Matpriser och elpriser värst för privatekonomin: ”Är inte trogen min matbutik”

Publicerad

Enligt en ny undersökning som opinionsinstitutet Kantar public presenterat så har matpriserna påverkat folks privatekonomi negativt i störst utsträckning. Anton Svensson i Växjö skriver under.

– Det är ju matpriser och elpriser som påverkat mig mest, säger han.

Matpriser, elpriser, boräntor och drivmedel – det är flera saker som påverkat flera personer i Växjö som SVT pratat med. Enligt Kantar publics undersökning, bland 1002 personer, är människor inte särskilt oroliga över sin ekonomi. 82 procent är knappt oroliga alls.

– Jag tycker inte det har påverkat oss så mycket, jag förstår om ensamstående blivit värre drabbade, säger Yvonne Gustafsson.

Växjö

Yvonne Gustafsson menar att situationen hade påverkat henne mer om hon till exempel hade barn med behov som behövde fyllas. Anna Hessel, som nyligen blivit småbarnsmamma, säger att situationen påverkat henne mycket rent ekonomiskt.

– Det handlar om matpriserna framförallt som påverkat oss, men också boräntorna, säger hon.

Se klippet ovan för att höra flera berätta om hur deras privatekonomi förändrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet