Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter vinterns uppehåll samlades ett gäng motorcyklister i Kalmar på lördagen för att finslipa sin teknik. Foto: SVT/Ida Andersson

MC-entusiaster dammade av sin teknik efter vintern

Uppdaterad
Publicerad

Ett drygt 70-tal mc-förare från Kalmar, Kronoberg och Blekinge samlades under lördagen i Kalmar för att vässa sin körteknik efter vinterns uppehåll.

En av deltagarna var Alice Cruus från Karlskrona som har haft mc-körkort i ett och ett halvt år.

– Jag är för att öva upp mina kunskaper inför säsongen, att ”rosta av” helt enkelt, säger hon till SVT Småland.

Jenny Bendelin är en av dagens instruktörer som står vid sidan om och som tillsammans med resten av arrangörerna har lagt upp programmet.

– Vi lär oss bland annat att bromsa och kurvteknik igen, säger hon till SVT Småland.

Instruktören Jenny: ”Blicken är viktigast”

Alice och hennes kompis Selma North från Kalmar är alltså ganska nya som mc-förare. Men även de äldre deltagarna, som haft körkort betydligt längre, har behov att vässa tekniken, menar Jenny Bendelin.

– Det behövs upprepningar på allting.

Vad är viktigast?

– Blicken. Att du ska den långt fram och ser saker i trafiken som händer längre bort hela tiden. Det som du har framför framhjulet har du ingen användning för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.