Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet träffar du tre av de beräknat 10 000 besökarna som tros komma till mc-träffen på Öland i veckan. Foto: SVT

10 000 motorcyklister invaderar Öland – risk för trafikproblem

Uppdaterad
Publicerad

Över 10 000 personer beräknas åka över Ölandsbron för att vara med på en mc-träff från och med tisdagen. Störningar i trafiken är därför att vänta, säger polisen.

Harley Davidson-entusiaster från hela Europa väntas besöka Öland med anledning av en internationell festival som pågår från den första till och med den femte juni.

Vid lunchtid på onsdagen började insläppet vid Lundegårds camping som ska ta emot mc-förarna. Det är en internationell festival som pågår veckan ut. SVt var på plats och träffade bland annat besökare från Tyskland och Polen.

– Jag älskar den här träffen, och jag älskar att besöka och lära mig om nya länder, säger den tyske HD-entusiasten Uwe Schwein.

Men 10 000 motorcyklar passerar inte obemärkt på ön.

Polisen vill att de som kör på Öland de här dagarna använder väg 136 i stor utsträckning som möjligt eftersom mindre vägar används av långsamma lantbruksfordon den här tiden på året.

Utökar kontroller

Men det är inte bara på själva Öland som polisen tror att trafiken kommer att påverkas.

– Från fastlandet kommer vägarna 25, 31 och E22 troligen stundtals också att vara hårt belastade. Polisen kommer att ha flera kontroller före, under och efter evenemanget, både på och i anslutning till Öland, säger kommunpolis Magnus Areskog.

Enligt samma pressmeddelande har Trafikverket minskat ner på sitt underhållsarbete under de här dagarna, men polisen tror att mc-träffen ändå kommer att märkas tydligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.