Mobil ”fyllecell” utplacerad för gigantiska mc-träffen på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Inför veckans Harley Davidson-träff på Öland, med över 10 000 besökande mc-förare, har polisens mobila arrest placerats utanför polisstationen i Borgholm.

– Det behövdes i och med att vi inte har en arrest i Borgholm, säger kommunpolisen Magnus Areskog.

Vid lunchtid på onsdagen började insläppet vid Lundegårds camping som ska ta emot mc-förarna. Det är en internationell festival som pågår veckan ut.

Polisen har vidtagit en rad åtgärder för att säkerställa tryggheten på ön – bland annat genom utökade fartkontroller, stor polisnärvaro och en 75 kvadratmeter stor mobil arrest som ställts i Borgholm.

Sweden Rock Festival

– I arresten kan vi arbeta snabbt och smidigt för att slippa åka över till Kalmar, säger kommunpolisen Magnus Areskog.

Mobila arresten används för första gången

Arresten är en relativt ny satsning från 2021 för att öka tryggheten vid bland annat stora evenemang i polisregionen. Detta är första gången den används på Öland, och härnäst ska den vidare för användning på Sweden Rock i Blekinge.

Magnus Areskog tror dock att det kommer vara lugna dagar på Öland.

– Vi har bemannat upp men man får inte glömma att det är höga åldrar bland besökarna och ett ganska lugnt evenemang av erfarenhet sedan tidigare, säger han.

Oro för trafiken

Enligt polisen känns läget tryggt inför att ta emot 10 000 nya besökare på ön. Däremot är det en stor omställning och oron ligger främst för trafiksituationen.

– Vi vill undvika olyckor och långa köer som lätt uppstår vid den här sortens träffar, säger kommunpolisen Magnus Areskog.

Polisen uppmanar alla att använda väg 136 i så stor utsträckning som möjligt.

KLIPP: Här rullar motorcyklarna in på Öland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet