Älmhultsföretaget ska börja tillverka batteriladdare till Försvarets materialverk, ett kontrakt värt minst 50 miljoner kronor. Foto: Anders Wiklund/TT

Militärkontrakt skapar nya jobb i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

Stororder från försvaret innebär nya tjänster för Natek i Älmhult. Enligt företaget kan det bli aktuellt med uppemot tio nyanställningar.

Företaget vann nyligen ett kontrakt med Försvarets materialverk (FMV) för två tusen batteriladdare, med möjlighet på upp till fyra tusen.

– Det är ett tvåårigt kontrakt med option på fyra om de ser behov av att förlänga, berättar företagets VD Mikael Renegård.

Värt minst 50 miljoner

Den första perioden innebär en inkomst på 51 miljoner kronor, och om avtalet förlängs blir summan 100 miljoner. Det innebär ungefär en dubblering av företagets omsättning.

Företaget har levererat laddare till FMV i över 20 år, men nu vill försvaret förenkla hanteringen av laddarna.

– Först behöver vi utveckla de två produkter de har behov av. De vill ha samma laddare oavsett mark, sjö eller luft. Det arbetet drar igång redan nästa vecka.

Flera nyanställningar

Idag har företaget 20 anställda. Kontraktet med FMV innebär fem till tio nyanställningar, främst i produktionen.

– Nyanställningarna blir till hösten. Först måste vi få produkterna verifierade och få hem materialet, säger Mikael Renegård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älmhult

Mer i ämnet