Miniguiderna ska visa Naturums rika djurliv

Publicerad

Under en hel termin har barn från Alunskolan i Degerhamn drillats till att bli miniguider på Naturum Ottenby. Och på lördag är det dags för barnen att visa sina kunskaper för besökare samt sina nära och kära.

– Om det är en tofsvipa så trycker man på en knapp för att höra hur den låter och sen finns det flera olika, säger Licette Danielsson, en av Naturums nya miniguider.

För det är ett helt nytt projekt, ett samarbete mellan Naturum Ottenby och Mörbylånga kommuns världsarvssamordnare. Och förutom att eleverna övat på att prata inför en grupp har det också lett till att de lärt sig om vad ett världsarv faktiskt är.

– Det är så ovärderligt att det måste bevaras för all framtid, säger Ebba Lang.

Premiär till helgen

Ida Hansson som är föreståndare på Naturum berättar att det var den förra föreståndarens idé men att det har varit ett roligt projekt att arbeta med. Inspiration har man fått från Marinmuseum i Karlskrona.

– Det är kul att Alunskolan som är den närmsta skolan att komma hit och lära sig om sitt närområde. Det är ett fint samarbete mellan Naturum och världsarvssamordnaren i Mörbylånga kommun.

Och under lördagen är det dags för det stora eldprovet, finalen då eleverna ska leda besökare, släkt och vänner på guidade turer på Naturum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet